تبلیغات
akhbareiran - akhbareiran - میزان نمک مواد غذایی در میان ایرانی ها!
akhbareiran
میزان نمک مواد غذایی در میان ایرانی ها! نویسنده : نویسنده Ž


وزیر بهداشت از نارضایتی خود درباره میزان نمک مواد غذایی خبر داد.

میزان نمک مواد غذایی

میزان نمک مواد غذایی ایرانیان

سیدحسن قاضی‌زاده‌ هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی مبنی بر رضایتمندی‌اش از میزان نمک نان و پنیر گفت: از این وضعیت راضی نیستم ولی از همکاری صنایع برای کاهش میزان نمک رضایت دارم، طبق مصوبه شورای عالی امنیت و سلامت غذایی باید میزان نمک مواد غذایی از جمله نان و پنیر ۱۰ درصد کاهش پیدا کند که رسیدن به این هدف نیازمند یک دوره ۱۰ ساله است.

وی ادامه داد:
باید قبول کنیم که ذائقه مردم را یک دفعه نمی‌توانیم تغییر دهیم چرا که کاهش میزان قند و نمک توسط صنایع با استقبال کم مردم روبرو می‌شود و آنها دچار زیان مالی می‌شوند.

درباره میزان مجاز نمک مواد غذایی بیشتر بدانید

وزیر بهداشت افزود: امیدواریم که صنایع در این بازار رقابتی به دنبال افزایش سلامتی تولیدات خود باشد، زیرا این موادغذایی سر سفره خود آنها هم می‌رود.

دکتر محمدحسن انتظاری گفت :
«مصرف متعادل نمک در برنامه غذایی چنان اهمیت دارد که مقدار دریافتی روزانه آن در نظامیان در مناطق گرم تا ۳۰ گرم یعنی ۵ برابر افراد عادی هم توصیه می‌شود.»

این مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه سدیم ماده‌ اصلی موجود در نمک است که دریافت آن برای بدن بسیار حیاتی بوده و باید دائما آن را دریافت کرد، گفت: «گرچه همیشه تاکید متخصصان بر کاهش مصرف نمک است اما به‌طور کلی نهی کردن شدید و ترساندن مردم از مصرف این ماده خوراکی کار اشتباهی است زیرا برخی مواقع، فرد تصور درستی از کاهش مصرف نمک ندارد و به‌قدری در مصرف آن احتیاط می‌کند، غافل از اینکه چه زیاده‌روی و چه افراط در کاهش مصرف نمک می‌تواند برای بدن مضر باشد.»

میزان نمک مواد غذایی

مقدار مجاز و میزان نمک مواد غذایی

وی در ادامه افزود:
«توصیه به کاهش افراطی نمک می‌تواند باعث بروز استرس و این استرس می‌تواند حتی منجر به افزایش فشارخون ‌شود.»

به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی :
براساس نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۰۱ در آمریکا در دانشکده پزشکی ایدیانا به چاپ رسید،
مصرف نمک به‌تنهایی عامل افزایش فشارخون نیست و تقریبا تمام افرادی که مبتلا به فشارخون هستند، به مصرف نمک حساس نیستند.

تاثیر نمک بر روی فشارخون

انتظاری با بیان اینکه به‌طور کلی کمتر از ۴۰ درصد افراد به مصرف نمک حساس هستند،
به‌طوریکه مصرف نان‌های معمولی نیز برای آنها می‌تواند مشکل‌ساز باشد، گفت:

«اگر فرد مبتلا به فشارخون به مدت یکی، دو هفته رژیم غذایی کم نمک داشته باشد و به دنبال پیروی از رژیم، فشارخونش پایین بیاید، نشان‌دهنده این است که:
دریافت نمکک بیش از اندازه نقش موثری در افزایش فشارخون دارد.
در غیر این صورت مصرف متعادل نمک اشکالی ندارد.»

انتظاری در پایان گفت:
«بهتر است به جای ایجاد واهمه و ترساندن مردم از مصرف نمک توصیه کنیم نمک را سر سفره نیاورند و مصرف فراوده‌های غذایی آماده مانند سوسیس و کالباس را کاهش دهند یا اصلا مصرف نکنند. همچنین توصیه می‌شود حین خرید به برچسب موادغذایی آماده و بسته‌بندی شده دقت شود چون بسیاری از آنها حاوی مقدار زیادی نمک هستند.

برچسب هرگونه موادغذایی کارخانه‌ای مانند :
سس ، سبزیجات کنسروی و… را بررسی و انواع کم‌ سدیم آن را انتخاب کنند
و تا می‌توانند میوه‌ و سبزی‌های تازه استفاده کنند .
چون علاوه بر سایر فواید ، پتاسیم موجود در آنها به متوازن کردن تاثیر نمک کمک می‌کند.»

باشگاه خبرنگاران جوان – سلامانه



لینک منبع

مطلب میزان نمک مواد غذایی در میان ایرانی ها! در سایت مفیدستان.

نظرات() 

ارسال به ارسال به 100 درجه کلوب دات کام
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
پست های اخیر
آمار
تعداد کل مطالب ارسالی
تعداد کل نویسندگان
تاریخ آخرین بروزرسانی
تعداد بازدید امروز از وبلاگ
تعداد بازدید دیروز از وبلاگ
تعداد بازدید ماه قبل
تعداد بازدید کل از وبلاگ
تاریخ آخرین بازید از وبلاگ
نویسندگان